Az ön által használt böngésző elavult, és nem támogatja a modern szabványokat! Előfordulhat, hogy az oldal megjelenítésében és működésében problémák lépnek fel. Kérem, frissítse böngészőjét!

Bemutatkozás

 

A FIBULA márkát 2012-ben, ketten alapítottuk. Kránitz Orsolya és Nagy Dorottya. 2011-ben diplomáztunk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán. Már az egyetemi évek alatt együtt dolgoztunk több pályázaton. Közös munkánk rendszerint dobogós eredményeket hozott, valamint egy jól összeszokott tervezőpárost. Egyedi ruha megrendeléseket, esküvői ruhákat, formaruhákat és minden tervezési feladatot kihívásnak tekintünk. Első önálló kollekciónk a 2013-as év tavasz-nyári szezonjára készült.

A fibula, latin szó, jelentése kapocs, összekötő. A FIBULA márka kapocs a tradicionális és kortárs design között, valamint a magyar és a világ tendenciák között.

A fibula, már a bronzkortól divatos használati eszköz volt, amivel köpenyt vagy felsőruhát tűztek össze a vállon. Jellemzője, hogy díszítettsége, kidolgozása arányban állt viselőjének gazdagságával és a társadalmi hierarchiában betöltött rangjával.

Az öltözködés kezdetektől több, mint funkcionális igény. Az önkifejezés eszköze is egyben.  Egykor a nemesi, vagyoni hovatartozás kifejezése volt fontos, napjainkban az egyéniség kifejezése került előtérbe. Szeretnénk, ha a FIBULA márkát viselők, a mi tervezői látásmódunkat kiegészítve, személyiségükkel további értékeket adnának az öltözékekhez. 

 

Filozófia

 

FIBULA egy olyan márka, ami tudatos tervezői látásmódot közvetít. A tudatosság a félévente megújuló tervezési koncepcióban, a részletekben, a precíz kialakításokban nyilvánul meg. Kollekcióink egyedi világot tükröznek a különleges technikáknak, szabásvonalaknak, anyagoknak köszönhetően. A márka jellemzője, hogy minden szezonban egy másik szakterületen alkotó művésszel együttműködve fűszerezi meg a ruhadarabokat egyediséggel. Legfőbb törekvésünk, hogy minden kollekciónkkal értéket hozzunk létre. A letisztult formák, a kényelem és a hordhatóság fontos szempont a tervezés során. 

Öltözékeink nem kötődnek korhoz. Minden olyan nőnek és férfinak ajánljuk, akik fontosnak tartják, hogy személyiségüket öltözékükkel is erősítsék. Akik a művészetre, és a kortárs designra nyitottak, valamint azok, akik értékelik az egyedi, kézzel készített munkát, bátran térjenek be hozzánk.